zaterdag 21 maart 2009

Hongarije (3)

Bron: nos.nl
Hongaarse premier treedt af 21-03-09
De Hongaarse premier Gyurcsany treedt tussentijds af. Op het congres van zijn socialistische partij zei hij dat hij plaatsmaakt voor een nieuwe regering, die de noodzakelijke hervormingen van de economie moet doorvoeren. Hij zei dat hij daarvoor te weinig steun heeft.
Gyurcsany zei dat hij erkent dat zijn reputatie ernstig geschaad is door een uitspraak in 2006. Hij zei toen dat hij de toestand van de economie beter had voorgespiegeld dan die in werkelijkheid was, om herkozen te kunnen worden. Weken met rellen waren het gevolg.
Het parlement zal waarschijnlijk midden april een opvolger aanwijzen.

Wordt het toch nog gezellig, zie ook Hongarije 1 (1 maart) en Hongarije 2 (20 maart).

Americana


Dit is de Agave Americana (in bloei). Maar daar gaat het nu niet over. Het gaat weer eens over muziek. Americana is een vrij nieuwe muziekstroming die voortkomt uit de Amerikaanse traditionele muziek; een soort mix van folk & country en misschien nog een vleugje blues en rock, maar daar kan over gediskuzeurd worden. Het is geen country in de zin van Nashville-muziek voor Amerikaanse rednecks met pick-up truck en een wapen achterin en het is ook geen folk in de zin van de vroege Bob Dylan of Pete Seeger. Kortom moeilijk te definiƫren, te meer daar de stroming zelf ook nog een breed spectrum kent. Dus moet het op basis van de muziek zelf: een goed Americana-nummer kan zich kenmerken door een banjo, een jankende steelguitar en dan nog wat zang en ander geluid daar omheen of een variant op bovenstaande. Als er dan ook nog een knauwende man of vrouw bij zingt is het helemaal af.
De link is naar een liedje van een bandje genaamd Blanche. Het is weliswaar niet het beste Americana-liedje, maar het heeft wel alle bovenstaande ingrediƫnten.
http://www.youtube.com/watch?v=aJx3Ip2uznQ