zondag 9 oktober 2011

Nystagmus (2)

Even een kort ingezonden bericht. Het is nu zondagavond en na een rustig weekeinde zitten we toch weer in het herstelpaleis in de kermisstad N. Deze keer maar door alle protocollen en procedures heen gebeukt om niet via een van de horror-herstelpaleizen in de wereldstad E uiteindelijk in N terecht te kunnen (scheelt toch weer een uurtje of 3). Vanmiddag waren er alweer lichte Nystagmus-verschijnselen, later in de middag nog een lichte bloeding vanuit de blaas. En dan weten wij allen genoeg: niveau van de trombos (bloedplaatjes) te laag en linea recta naar N om aldaar een nieuwe dosis toe te laten dienen. Daar is M nu mee bezig en dat duurt nog een half uurtje. Gelukkig geen opname, maar er moet nu toch echt wat (sneller dan het oorspronkelijke schema) af van die anti-epileptica anders blijven we aan het klojo-en.
Ik voorspel nu vast dat het probleem in de Rivotril zit; over een week of 3 zien we of ik gelijk heb. En als dat zo is en M's herstel vordert eindelijk zoals het moet vorderen, ben ik eindelijk afgestudeerd en ga ik mij vestigen als zelfstandig arts in het onderwijspaleis in de wereldstad E om aldaar alle zieke geesten te herstellen.

Serviel Consensus Vilein (2)

Serviel: slaafs, kruipend

Wat een goed plan van jullie om te gaan fuseren. Ik werd er helemaal opgewonden van. Eindelijk een ziener de de plannen die er al langer waren, wil gaan realiseren. Wat een daadkracht. Dat heb je zeker geleerd tijdens je carrière op de bank, waar je ook hebt geleerd om strategisch te denken en mensen van de goede adviezen te voorzien. Vertrouwen daar gaat het om in de financiële wereld, hoor ik de laatste tijd vaak. En dat hebben we nu net nodig in ons onderwijspaleis. Iemand die het onderwijs even op de 2d of 3de plaats zet en dan met heldere neo-liberale ideeën en financiële uitgangspunten het instituut nieuwe impulsen gaat geven. Gelukkig heb je ook een aantal vazallen om je heen verzameld, die de troepen daaronder rustig gaan houden. Kijk, dat noem ik nu daadkracht en visie: geef het werkvolk het idee dat ze wat inspraak heeft en ga gewoon je eigen gang, gesteund door je eigen hofhouding. Ik kijk er nu al naar uit om op basis van allerlei weloverwogen strategieën en plannen de samenwerking met de fusiepartner aan te gaan. Dat gaat ons nieuwe inzichten geven en daar wachten we al jaren op. Ook een paar dagen per week op een andere plek werken is niet onoverkomelijk. Neen, het verbreedt juist de horizon. Oh ja, en dan vergeet ik nog even je beste meesterzet tot nu toe: het aantrekken van een po-si-tio-ne-rings-ex-pert. Ik durf het eigenlijk niet te bekennen, maar ik was ook al jaren aan het dolen. Ik wist niet meer waar ik was, wat ik aan het doen was en hoe ik in de markt stond. Een oplossing voor al die problemen, mag best wat geld kosten. Daar mag het onderwijs best wat voor inleveren, dat heb je allemaal weer goed gezien. Samengevat: prima, dat je het feodale stelsel weer in optima forma hebt ingezet -leenheer - vazal - leenman; al die nieuwlichterij met inspraak en zo, daar wordt een mens maar verward van. Serviliteit, daar gaat het om!
Omdat je zo goed de verbindingen weet te leggen, speciaal voor jou: Connected van de Stereo MC's.