maandag 31 januari 2011

Hysterisch winkelen

Hysterie: ziels- of zenuwziekte, m.n. bij vrouwen voorkomend die zich uit in de gemoedsstemming, in verlamming, kramp, zenuwachtigheid en tal van andere verschijnselen. (van Dale, Elfde herziene druk).


Kan een man dieper zinken dan op deze foto? Normaal wacht ik altijd buiten de betreffende zaak als de dames iets of niets van hun gading gezien hebben. Soms loop ik even bedreigend binnen als het te lang duurt, maar deze keer waren de benen moe, het brein murw en bovendien stonden er stoelen, dus ik besloot om plaats te nemen en te aanschouwen hoe een van mijn dochters 2 personeelsleden volledig dol aan het draaien was. Schoen aan, schoen uit en maar verder de collectie door. Uiteindelijk besteedden de, toch immer galante Italiaanse schoenverkoopsters er nog amper aandacht aan. 'Ja, maat 35 is beter voor m'n linkervoet en maat 36 is beter voor m'n rechtervoet'. Ik keek of er een teil, emmer of lege schoenendoos in de buurt was. De anti-peristaltische bewegingen waren weer op aan het komen, de strijd tegen het zuur was weer begonnen. Een forse, maar gelukkig korte zweetaanval. Na verloop van tijd werd de koop gesloten en mocht ik naar buiten.
Dit was slechts een voorproefje van het volgende dreigement, want mijn andere dochter zei bij het naar buiten lopen:'ik heb zin om morgen eens fijn hysterisch te gaan winkelen'. Ik dacht na bij deze woorden; fijn hysterisch winkelen, wat betekent dat? Als een gek door het winkelgebied bij de Spaanse Trappen rennen en daar het personeel krankzinnig maken hoogstwaarschijnlijk. Ik hoefde gelukkig niet mee en mocht zo maar naar Lazio - Fiorentina met de vrienden (ook slachtoffers) van mijn dochters en liet de dames en verkopers in hun hysterie met een goed gevoel alleen en zo werd het toch nog gezellig.